Το BASKETBALL SCHOOL by Trahones/Dias Alimou αποτελεί τη νέα πρόταση στα παιδιά του Αλίμου και της ευρύτερης περιοχής.

Οι μαθητές του σχολείου μας ακολουθούν ένα ενιαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης , προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε ηλικίας.

Τον κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα έχει το ΠΑΙΔΙ, ο ΑΘΛΗΤΗΣ!!

Εδώ το παιδί θα γνωρίσει τη χαρά του παιχνιδιού, θα έχει ομαλή φυσική ανάπτυξη, θα βελτιώσει τις κινητικές του δεξιότητες, θα λύσει σταδιακά όποια προβλήματα ισορροπίας, κίνησης, συμπεριφοράς, επικοινωνίας και συνεργασίας. Παράλληλα θα δημιουργήσει αθλητική νοοτροπία με κανόνες και αρχές.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδιά από 4,5 ως 18 ετών.

Χωρίζονται τέσσερις βαθμίδες εκπαίδευσης:

  • 1η βαθμίδα: Τζούνιορς (παιδιά 4,5-6 ετών, Νηπαγωγείο-Α΄Δημοτικού).

Η εκπαίδευση εδώ, περιλαμβάνει τη γνωριμία του παιδιού με το ομαδικό παιχνίδι, με τους πρώτους κανόνες και την αναγνώριση του χώρου. Τα παιδιά θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα χρησιμοποιώντας τη μπάλα με τα χέρια, θα βελτιώσουν την ισορροπία τους, την κίνησή τους και θα διασκεδάσουν με εκπαιδευτικά παιχνιδάκια.

  • 2η βαθμίδα: Ακαδημίες 1 ως 4 (παιδιά 6,5-11 ετών, Β΄-Ε΄Δημοτικού).

Στις Ακαδημίες τα παιδιά θα μυηθούν σταδιακά στα μυστικά του αθλήματος. Η απόκτηση των ειδικών δεξιοτήτων του Μπάσκετ, η κατανόηση του παιχνιδιού και η δημιουργία αθλητικής νοοτροπίας αποτελούν τους βασικούς τεχνικούς στόχους της 2ης βαθμίδας. Η καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης στην προπόνηση, ο αυτοέλεγχος, η πειθαρχία και η ομαδικότητα θα δημιουργήσουν το ατομικό προφίλ του υγιούς αθλητή μας. Παράλληλα θα ενισχυθεί η προσωπικότητά του με ανάθεση πρωτοβουλιών και με την επίτευξη ατομικών και ομαδικών στόχων. Η εμάθηση των θεμάτων διδασκαλίας γίνεται με παιγνιώδη μορφή, στοχεύοντας στην ευχαρίστηση κάθε παιδιού σε κάθε προπόνηση.

Οι Ακαδημίες περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο και ίσως σημαντικότερο μέρος του προγράμματος εκπαίδευσης κυρίως σε ατομικό επίπεδο του <<σχολείου μας>>.

  • 3η βαθμίδα: Προμίνι-Μίνι (παιδιά 11,5-13 ετών, ΣΤ΄Δημοτικού-Α΄Γυμνασίου).

Σε αυτή τη βαθμίδα εντάσσεται η πρώιμη αγωνιστική εκπαίδευση των αθλητών. Και ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια βελτίωσης όλων των τεχνικών δεξιοτήτων σε κάθε προπόνηση, ξεκινά η ειδικότερη εκπαίδευση στα πλαίσια των ομαδικών συνεργασιών. Η συνέχεια του προπονητικού έργου εγγυάται την ομαλή μετάβαση των παιδιών στο ομαδικό παιχνίδι. Και ενώ συνεχίζεται η παιγνιώδη μορφή των θεμάτων διδασκαλίας, εμφανίζεται η ανάγκη για μεγαλύτερη συγκέντρωση και υπευθυνότητα. Εδώ θα έρθουν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια και τα παιδιά με σεβασμό στο παιχνίδι , θα μάθουν να διαχειρίζονται τη νίκη ή την ήττα. Η νίκη ΔΕΝ είναι ο σκοπός του παιχνιδιού. Η ατομική προσπάθεια για το καλύτερο, από κάθε παιδί ξεχωριστά και συνολικά η ομαδική προσπάθεια αποτελούν τον κύριο στόχο σε κάθε αγώνα. Σε αυτή τη φάση θα έρθει το πρώτο "διάβασμα" και οι πρώτες "αποφάσεις" για τα παιδιά.

  • 4η βαθμίδα: Παμπαίδες-Παίδες-Έφηβοι (παιδιά 13,5-18 ετών, Β΄Γυμνασίου-Γ΄Λυκείου).

Σε συνέχεια της προηγούμενης μικρής αλλά κρίσιμης περιόδου τα παιδιά μπαίνουν στην αγωνιστική εκπαίδευση. Η τελευταία βαθμίδα καλύπτει επίσης, όπως και οι Ακαδημίες, μια μεγάλη και σημαντική ηλικιακή περίοδο, όπου συμβαίνουν σταδιακά ή και απότομα τεράστιες αλλαγές σε καθε παιδί. Πρώτα απ΄όλα το πρόγραμμα πρέπει να απορροφήσει την ενέργεια από τις εκρήξεις της προεφηβείας και της εφηβείας. Σημαντικό μέρος του προπονητικού προγράμματος ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να αποτελεί η ατομική βελτίωση των αθλητών, ενώ ταυτόχρονα χτίζονται οι επιθετικές και αμυντικές συνεργασίες των. Τα παιδιά συνδιαστικά με την τεχνική και αθλητική τους ανάπτυξη θα αποκτήσουν αγωνιστική εμπειρία και με τις κατάλληλες κατευθύνσεις του προγράμματος θα αρχίσουν να ωριμάζουν και αγωνιστικά. Η νίκη θα αποτελέσει την επιβραβεύση των προσπαθειών τους, ενώ η ήττα θα τους πεισμώσει για να δουλέψουν περισσότερο. Τα παιδιά θα χρησιμοποιηθούν στους αγώνες αποκλειστικά με γνώμονα την προοσωπική τους ανέλιξη.

Επειδή κάθε παιδί έχει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης και εξέλιξης, η συμμετοχή του σε κάποιο τμήμα δεν ορίζεται μόνο με ηλικιακά κριτήρια, αλλά λαμβάνεται υπόψη: η ψυχική και κινητική ωριμότητα, οι τεχνικές δεξιότητες και φυσικά, η προοπτική εξέλιξης. Έτσι είναι πιθανό κάποιο παιδί να βρίσκεται σε ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο τμήμα, ώστε να εκπαιδευτεί στο ιδανικότερο περιβάλλον για την ομαλή εξέλιξή του.

Θέλουμε όλα τα παιδιά να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του BASKETBALL SCHOOL by Trahones/Dias Alimou , να παίξουν, να διασκεδάσουν και να αγαπήσουν το άθλημα.

Το Μπάσκετ αποτελεί μια διέξοδο για τα παιδιά, ώστε να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, μα και ένα καταπληκτικό παιχνίδι που, εκπαιδεύει ,κοινωνικοποιεί, διαμορφώνει χαρακτήρες και εντάσσει τα παιδιά μας ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

HEAD COACH και Τεχνικός Υπεύθυνος των Ακαδημιών: Κώστας Χαριτάτος

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΑΣ

Κώστας ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ Head coach ΑΝΤΡΙΚΟΥ coach ΠΡΟΜΙΝΙ και Τεχνικός Διευθυντής του Basketball school (Ακαδημίες)
Αχιλλέας ΚΩΣΤΟΛΙΑΣ assistant coach ΑΝΤΡΙΚΟΥ και coach ΕΦΗΒΙΚΟΥ
Νίκος ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ coach ΠΑΙΔΙΚΟΥ
Γιάννης ΤΣΟΠΟΚΗΣ coach ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 2006 και coach ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 2007
Γιώργος ΦΑΡΑΩ coach ΜΙΝΙ
Νίκος ΤΖΟΥΑΝΟΠΟΥΛΟΣ coach Ακαδημίας 4
Δημήτρης ΖΑΛΙΑΡΗΣ coach Ακαδημίας 3 και 2
Γιώργος ΣΙΔΕΡΗΣ coach Ακαδημίας 1
Πέννυ ΣΤΑΘΗ coach Τζούνιορς και coach Προ-Τζούνιορς

 

Μεγάλοι Χορηγοί


Χορηγοί


Επικοινωνήστε μαζί μας!


Με την ίδια αγάπη και ακόμη περισσότερα όνειρα συνεχίζουμε