Το σωματείο μας «Ένωση Τραχώνων - Δίας Αλίμου» προέκυψε το 2004 έπειτα από τη συγχώνευση δύο τοπικών σωματείων καλαθοσφαίρισης του Αλίμου και συγκεκριμένα της περιοχής του Άνω Καλαμακίου. Το σωματείο «Α.Ο. Δίας Αλίμου» απορρόφησε το τμήμα μπάσκετ του Α.Ο. Τραχώνων, ιστορικού σωματείου της περιοχής με δραστηριότητα τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο βόλεϊ γυναικών.

Από τότε τα χρώματα του συλλόγου είναι το λευκό και το μπλέ.

Πρώτος πρόεδρος του ενιαίου συλλόγου ο Παναγιώτης Γκαμπλιάς, μέχρι τότε πρόεδρος του Α.Ο. Δία Αλίμου. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος που παραμένει μέχρι και σήμερα στο πλευρό του συλλόγου. Τον πρώτο πρόεδρο διαδέχθηκε στην προεδρία ο Νίκος Ορφανιώτης και από το 2007, για 13 συναπτά χρόνια, πρόεδρος του συλλόγου ήταν ο Κώστας Φραγκούλης.που συνεχίζει να στηρίζει με την εμπειρία του το σύλλογο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Κατά τις τελευταίες εκλογές το καλοκαίρι του 2020, την σκυτάλη παρέλαβε με ευρεία αποδοχή ο Κώστας Τζουανόπουλος,

Όλα αυτά τα χρόνια τόσο η ανδρική ομάδα όσο και τα υπόλοιπα αγωνιστικά τμήματα (μίνι, παμπαίδες, παίδες, έφηβοι) παρουσιάζονται αξιόμαχα στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ (Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής), έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα κατηγοριών και άλλες διακρίσεις. Σήμερα ο σύλλογος έχει την χαρά να υποδέχεται σε τμήματα υποδομής περίπου 200 παιδιά από ηλικία 5 έως ηλικία 18 ετών. Στα τμήματα αυτά δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα, με προγράμματα από έμπειρους προπονητές που επιβλέπουν και ασχολούνται καθημερινά με τα παιδιά.

Ο σύλλογος, με συνέπεια και εργατικότητα όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά της γειτονιάς να αθληθούν σωστά προσφέροντας τη δυνατότητα να αναδείξουν το ταλέντο τους , να αναπτυχθούν σαν προσωπικότητες, να μάθουν τον ομαδικό τρόπο δουλειάς και να κατανοήσουν πως μόνο αγωνιζόμενα μπορούν να επιτύχουν τους στόχους της ζωής τους.

Τα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό μαθαίνουν τον υγιή ανταγωνισμό , τη χαρά της νίκης αλλά και την αποδοχή της ήττας. Το σημαντικότερο όμως που δίνει ο αθλητισμός είναι το κίνητρο για μια ζωή μακριά από την απομόνωση και τον ατομισμό.

Ο στόχος λοιπόν του συλλόγου και της διοίκησης είναι να διαμορφώσει νέους «μαχητές» της ζωής που θα παλεύουν αδιάκοπα για ένα καλύτερο μέλλον.

Μεγάλοι Χορηγοί


Χορηγοί


Επικοινωνήστε μαζί μας!


Με την ίδια αγάπη και ακόμη περισσότερα όνειρα συνεχίζουμε