Ροή Ειδήσεων  

   

Αγωνιστικά Τμήματα

Τελετή Λήξης και λαχειοφόρος αγορά

Details

Η ομάδα μας με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στην καθιερωμένη Τελετή Λήξης της αγωνιστικής χρονιάς 2014 – 2015 την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλίμου, όπου θα διεξαχθεί και η κλήρωση για τους νικητές της λαχειοφόρου αγοράς για την ενίσχυση του συλλόγου μας. 

 

Υπενθυμίζουμε ότι τα δώρα είναι ένα Αpple i-pad mini wi-fi 16GB, 2 τηλεοράσεις 32'' Panasonic Smart HD ready LED και 3 ποδήλατα 26'' Matrix Sting, 21 speed, εξαρτήματα Shimano, ενώ ο κάθε λαχνός στοιχίζει 1 ευρώ και μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τους εφόρους του τμήματός σας ή από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου. Η συμβολή σας στην αγορά λαχνών είναι πολύτιμη για να προσφέρουμε υψηλότερου επιπέδου συνθήκες άθλησης για τα παιδιά μας. 

 

Εξάλλου σας ενημερώνουμε ότι οι προπονήσεις θα διεξαχθούν κανονικά μέχρι 30/06/2015.

 

Το ΔΣ της Ένωσης Τραχώνων - Δία Αλίμου

 {jcomments off}

Νέος Προπονητής Ανδρικής Ομάδας

Details

Η Ένωση Τραχώνων/Δία Αλίμου ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Μανώλη Πετρουγάκη.

Η διοίκηση επιθυμεί να ευχαριστήσει τον μέχρι πρότινος προπονητή της αντρικής ομάδας, για τις υπηρεσίες που πρoσέφερε στο σύλλογο και του εύχεται καλή πορεία στη συνέχεια της καριέρας του.

Την καθοδήγηση της ομάδας στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α ΕΣΚΑΝΑ Ανδρών, αναλαμβάνει ο προπονητής κ. Κώστας Χαριτάτος

Η νέα συνεργασία αποσκοπεί στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα συνδυάζει την εμπειρία και το ταλέντο των παικτών του συλλόγου.

 

{jcomments off}

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Details

{jcomments off} 


 

Αναγνωρισμένο Αθλητικό ΣωματείοBasket TPAX Logo

«Ένωση Τραχώνων / Δία Αλίμου»

Ελ. Βενιζέλου & Θεσσαλίας, Άλιμος  

www.traxonesbc.gr


 

 

 

       Άλιμος, 04/06/2014

Προς :

Πρόεδρο και Δ.Σ. ΕΣΚΑ ΝΑ

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Με έκπληξη διαβάσαμε εχθές την ανακοίνωση που εκδώσατε κοινοποιώντας την υπ’ αριθμ.98/26-05-2014 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Κ. για την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, το πώς σκέφτονται και αποφασίζουν τα όργανα που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του Ελληνικού Αθλητισμού.

Σε μια περίοδο που τόσο τα σωματεία όσο και οι Ενώσεις τους, κυριολεκτικά αιμορραγούν οικονομικά, πασχίζοντας να επιβιώσουν να προκύπτουν τέτοιες καταδικαστικές αποφάσεις.

Είναι προφανές ότι οι κύριοι που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις σε καμιά περίπτωση δεν σκέφτονται την ανάπτυξη του αθλήματος και την παραγωγή αθλητών από τα φυτώρια των ομάδων.

Είναι επίσης προφανές ότι αδιαφορούν για τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών, ίσως γιατί δεν υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις για να αποφέρουν οικονομικά οφέλη στην ομοσπονδία.

Δεν εξηγείται αλλιώς μια απόφαση η οποία έχει σαν μοναδικό στόχο να γεμίσει τα ταμεία της Ομοσπονδίας με τα χρήματα που ενδεχομένως κόπηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το μέτρο αυτό δεν έχει καν ανταποδοτικό χαρακτήρα δεδομένου ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τα σωματεία.

Στο πρόσφατο παρελθόν τα σωματεία αναγκάστηκαν να επιβαρυνθούν το κόστος για τους διαιτητές και κριτές. Ένα κόστος υψηλότατο το οποίο μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν στην ευθύνη της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό για ένα σωματείο που συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα (άνδρες, έφηβοι, παίδες, παμπαίδες, μίνι) το κόστος είναι περίπου 2.500 €. Παρά το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχει καμία άλλη παροχή από την Ομοσπονδία ή τις Ενώσεις τα περισσότερα σωματεία το δέχθηκαν στη λογική της ανταπόδοσης. Μάλιστα εμείς ως σωματείο είχαμε υποβάλλει αντίστοιχη πρόταση πριν την υιοθέτηση από την Ένωση με στόχο την άμεση κάλυψη των διαιτητών / κριτών ώστε να αποφεύγονται αναβολές αγώνων λόγω μη έλευσης των εμπλεκομένων.

Το νέο μέτρο όμως καταδικάζει οικονομικά τα σωματεία. Θα μας αναγκάσει να προχωρήσουμε σε μαζικές διαγραφές αθλητών και παραίτηση από τα μη υποχρεωτικά πρωταθλήματα. Θα διατηρούμε αριθμό αθλητών μόνο όσων απαιτούνται για τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα ανδρών και παίδων.

Αυτός είναι ο στόχος της Ομοσπονδίας; Να διαλύσει τα σωματεία και την παραγωγή νέων αθλητών; Σήμερα το Σωματείο μας αριθμεί περισσότερους από 180 αθλητές με Δελτίο Αθλητή. Αυτό σημαίνει ένα καταρχήν κόστος 1.800 €. Εάν σε αυτό το κόστος προστεθούν τα νέα δελτία μετεγγραφών και νέων αθλητών (μίνι 2003 – 2004) το κόστος θα προσεγγίσει τις 2.500 €.

Κύριοι, δεν αντέχουμε να συνεχίσουμε. Η Ένωση οφείλει να προστατέψει τα σωματεία – μέλη της. Να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο και να αντιταχθεί σε αυτό το μέτρο. Θα πρέπει άμεσα να συγκαλέσετε έκτακτη γενική συνέλευση για να υπάρξει μια ενιαία θέση στο θέμα.

Εξάλλου η πρόσφατη απόφαση δεν είναι η μόνη που θεωρούμε ότι οδηγεί σε μαρασμό τον παραγωγικό αθλητισμό. Η απαγόρευση συμμετοχής των 18χρονων στα πρωταθλήματα εφήβων, η μη αύξηση αθλητών (όριο 25) άνω των 18 ετών στα δυναμολόγια των σωματείων και η μη δημιουργία πρωταθλήματος νέων ανδρών (κάτω των 22 ετών) ωθεί τους νέους μακριά από τον αθλητισμό. Ένας έφηβος που στα 17 χρόνια του διακόπτει τον αθλητισμό λόγω Πανελλαδικών Εξετάσεων όταν επανέρχεται, του απαγορεύουν οι διατάξεις να συμμετέχει σε αγωνιστικά τμήματα. Προφανώς ένας μαθητής που διέκοψε τον αθλητισμό δεν είναι έτοιμος για να ενταχθεί σε ανδρικές ομάδες. Άρα η Ομοσπονδία στέλνει αυτόν τον έφηβο στο σπίτι του. Έτσι προάγεται ο αθλητισμός άραγε;

Καταλήγουμε σε προτάσεις συγκεκριμένες και ζητάμε από την Ένωση κοινοποίηση του παρόντος και στα υπόλοιπα σωματεία:

-      Έκτακτη Γενική Συνέλευση μέχρι την Τετάρτη 18/6/2014

-      Απόφαση της Ένωσης που θα απορρίπτει την σχετική εγκύκλιο της Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση μη απόσυρσης από την Ομοσπονδία με ευθύνη της Ένωσης να μην πραγματοποιηθούν τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

-      Κοινοποίηση της απόφασης στις υπόλοιπες ενώσεις ώστε να γενικευτεί η αντίδραση.

-      Προώθηση πρότασης διεξαγωγής πρωταθλημάτων U22 / U17 σε αντικατάσταση των πρωταθλημάτων Εφήβων / Παίδων.

-      Αύξηση του συνόλου των 25 αθλητών και 20 αθλητριών άνω των 18 που δικαιούται να έχει κάθε σωματείο στη δύναμή του.

Αναμένουμε για την άμεση δραστηριοποίησή σας ως προς τα ανωτέρω.

Σε περίπτωση που η Ένωση δεν ευαισθητοποιηθεί σας ενημερώνουμε ότι η προσπάθεια συντονισμού θα ξεκινήσει με πρωτοβουλία μας σε ότι αφορά τα σωματεία της ΕΣΚΑ ΝΑ.

 

Με εκτίμηση

Για την Ένωση Τραχώνων / Δία Αλίμου

   Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γ. Γραμματέας    

  

Κων/νος Φραγκούλης                                                     Ιωάννα Κυριακοπούλου

 


                       

 

 

Σεμινάριο Μπάσκετ Μικρών Ηλικιών (Δήλωση Συμμετοχής)

Details

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι σε συνεργασία με τον τεχνικό μας διευθυντή, Γιάννη Τσουμπρή,  θα φιλοξενήσουμε τον μπασκετάνθρωπο Σάκη Δέλιο, σε μία παρουσίαση του μπάσκετ για τις μικρές ηλικίες.
Καλούμε όλους τους προπονητές να είναι κοντά μας και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικές με το άθλημα που αγαπάμε και την διδασκαλία του.


Προσέλευση προπονητών 08:30 - 09:00
Έναρξη σεμιναρίου 09:00.

 

Σημείωση: Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο (προπονητές και μελλοντικοί προπονητές) θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους με email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. γράφοντας το ονοματεπώνυμό τους και θέμα "Σεμινάριο 5/7" , έτσι ώστε να ετοιμάσουμε τη βεβαίωση συμμετοχής του!


Κλειστό Αλίμου:
Ελ. Βενιζέλου & Θεσσαλίας, Άλιμος


 

 

Seminario Mikrwn Hlikiwn

Ανακοίνωση Συλλόγου

Details

Άλιμος, Μάιος 2014

 

Η Ένωση Τραχώνων – Δία Αλίμου ολοκλήρωσε φέτος το πενταετές πλάνο που είχε σχεδιάσει το 2009-2010. Οι βασικοί του στόχοι ήταν αναπτυξιακοί. Συγκεκριμένα ήταν :

- Η ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη των Ακαδημιών της (Ηλικίες ΠΡΟΜΙΝΙ και κάτω). Η πενταετία έτρεξε με αύξηση 46%!

- Η ενδυνάμωση των αγωνιστικών τμημάτων της και ιδιαίτερα οι μετασχολικές ηλικίες ώστε η ανδρική ομάδα του συλλόγου να μπορεί να στελεχωθεί κατά μεγάλο ποσοστό από αθλητές του. Το τέλος της πενταετίας βρίσκει την ομάδα με 40 αθλητές από 17 έως 22 ετών.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν στην επίτευξη των ανωτέρω με πρώτους τους αθλητές και τις οικογένειές τους, τον διοικητικό μηχανισμό και τους προπονητές του συλλόγου.

Ο σχεδιασμός του νέου πενταετούς πλάνου βασίζεται στην διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας των ανωτέρω επιτευγμάτων και στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του συλλόγου.

Οι άμεσοι στόχοι που μπήκαν είναι:

-          Η Δημιουργία τμήματος μπάσκετ κοριτσιών. Ήδη έχει ξεκινήσει σε πιλοτικό στάδιο και από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη τα τμήματα κοριτσιών του συλλόγου.

-          Η συνέχιση και ενδυνάμωση της πετυχημένης πορείας του τμήματος νέων ανδρών (U22) που ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με συμμετοχή στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ ( Ο σύλλογος ήταν ο ένας από τους τρεις συλλόγους της ΕΣΚΑΝΑ που έλαβαν μέρος).

-          Η απορρόφηση μεγάλου αριθμού νέων στην ανδρική ομάδα η οποία επέστρεψε από φέτος στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

-          Η βελτίωση στην οργάνωση και λειτουργία του συλλόγου με ομογενοποίηση στην προπονητική φιλοσοφία σε όλες τις ηλικίες.

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων η Διοίκηση του Συλλόγου πήρε τις εξής αποφάσεις:

-          Δημιούργησε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στην οποία επέλεξε τον μέχρι σήμερα Υπεύθυνο Ακαδημιών Γιάννη Τσουμπρή ο οποίος είχε μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στο έργο του.

-          Ανέθεσε την τύχη της Ανδρικής Ομάδας και της ομάδας Νέων Ανδρών στους Μ. Πετρουγάκη και Γ. Φαραώ οι οποίοι είχαν την ευθύνη των τμημάτων Νέων Ανδρών και Εφήβων αντίστοιχα την προηγούμενη χρονιά. Η επιλογή του προπονητικού teamεκτός όλων των άλλων, στηρίχτηκε στην πολύ καλή γνώση και διαχείριση τους στις μετασχολικές ηλικίες (18-22) με στόχο τη βελτίωση και ομαλή απορρόφηση των νέων αυτών στην Ανδρική Ομάδα. Στην απόφαση αυτή του συλλόγου για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου θεωρήθηκε ως καταλληλότερο το ανωτέρω προπονητικό δίδυμο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεργασίας με τον Λ. Φώσκολο ως προπονητή της Ανδρικής ομάδας, τον οποίο η διοίκηση ευχαριστεί θερμά για τις προσπάθειές του, το ήθος του, την άψογη συνεργασία και για τη συμμετοχή του στην επιτυχία της ομάδας με την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

Ο σχεδιασμός της ομάδας συνεχίζεται με την κάλυψη των κενών της Ανδρικής Ομάδας. Έχουν ήδη ξεκινήσει τα draft του συλλόγου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη βράδυ για δοκιμές νέων παικτών και στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφικές κινήσεις μέσα στον επόμενο μήνα.

Παράλληλα μέχρι το τέλος του Μήνα θα έχει ετοιμαστεί το πλάνο για όλα τα τμήματα του συλλόγου και θα έχει συμπληρωθεί το προπονητικό επιτελείο του συλλόγου.

Ο πλήρης σχεδιασμός θα ανακοινωθεί στην τελετή λήξης της χρονιάς την Κυριακή 15/6/2014 στις 18:30 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο του Αλίμου.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                         Η Γ. Γραμματέας

Κ. Φραγκούλης                                   Γ. Κυριακοπούλου

   

Αγώνες/Εκδηλώσεις  

   

Αξίζει να δείτε  

Cis Button Left21Cis Button Right21
Picture5 5
Πρόγραμμα Προπονήσεων 2016-2017
Διαβάστε περισσότερα!
Poster2 Final Jpg
Πληροφορίες Εγγραφών
Διαβάστε περισσότερα!
   

Προπονήσεις  

   
© traxonesbc.gr - All Rights Reserved