Ροή Ειδήσεων  

5 Club Management 1 First

Διοίκηση


30/08, 18:49
   

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Ο σκοπός μας….

Για να δημιουργήσεις, να διατηρήσεις και να βελτιώσεις κάτι πρέπει να το αισθάνεσαι  και φυσικά να το αγαπάς.

Στην «Ένωση Τραχώνων / Δία Αλίμου» όλοι όσοι ασχολούμαστε από οποιαδήποτε θέση, είτε διοικητικά είτε προπονητικά, έχουμε σαν σκοπό μας να συμβάλλουμε στη δημιουργία όχι μόνο καλών αθλητών με σωστή συμπεριφορά και πολιτισμένη νοοτροπία αλλά υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων. Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ευρύτερης Παιδείας και κοινωνικής μόρφωσης και μέσα από αυτή τη διαδικασία, θέλουμε να «περάσουμε» στα παιδιά μας μέσα από το παιχνίδι, τα μηνύματα του αλληλοσεβασμού, της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης και της αγωνιστικότητας. Να μάθουμε στα παιδιά να βάζουν προτεραιότητες στη ζωή και να καταλάβουν ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από δύσκολα μονοπάτια στα οποία πρέπει να «περπατήσουν» με υπομονή και επιμονή. Να μάθουν πώς να αντιμετωπίσουν και να διαχειρίζονται τόσο τη νίκη όσο και την ήττα.

Τα παιδιά μας ζουν και μεγαλώνουν στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνουν οι συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα βοηθήσουμε να περάσουν αλώβητα μέσα από την ατραπό της χυδαιότητας της ηττοπάθειας και της κακομοιριάς που διαρκώς αυξάνεται σε ολόκληρη την κοινωνία αλλά δυστυχώς και στον χώρο του αθλητισμού. Πρέπει να μάθουν να αγωνίζονται αν θέλουν να επιβιώσουν στους δύσκολους καιρούς.

Θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά…πως όποιος παλεύει το σκοτάδι μέσα του θα έχει μεθαύριο δικό του μερτικό στον ήλιο!!

Φιλοδοξούμε πως με οδηγό τα παραπάνω η «Ένωση Τραχώνων / Δία Αλίμου», καταξιώνεται όλο και περισσότερο στην τοπική κοινωνία όχι απλά σαν ένα αθλητικό σωματείο αλλά σαν Σχολή Ζωής. 

Αρωγός μας οι γονείς….

Η συνεισφορά των γονέων στην αθλητική ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ο γονιός είναι συνυπεύθυνος στην προσπάθειά μας. Χωρίς τη δική του συμβολή το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι το αναμενόμενο. Πρέπει οπωσδήποτε να συνυπολογίσουμε και την οικονομική εισφορά τόσο στα ονομαζόμενα δίδακτρα των ακαδημιών όσο και στην αγορά του αθλητικού εξοπλισμού των παιδιών. Υπάρχει όμως κι ένα ακόμα κομμάτι, ακόμα πιο σημαντικό, στη θετική συμβολή του γονιού. Γι΄ αυτό απευθυνόμαστε σε κάθε γονιό που θέλει το παιδί του να ασχοληθεί με το μπάσκετ δίνοντας κάποιες κατευθύνσεις που έχουν βγει από τη μακρόχρονη εμπειρία μας σε αυτόν τον τομέα και τη μεγάλη μας αγάπη που είναι τα παιδιά. Καταθέτουμε λοιπόν τον «εικοσάλογο» του γονιού που αποτελεί το μεταξύ μας «συμβόλαιο» και μας δεσμεύει όλους στην προσπάθεια που κάνουμε από κοινού ώστε να καμαρώσουμε τα παιδιά μας να παραμένουν αθλητές όσο τους φτάνουν οι φυσικές τους δυνάμεις!!!

Ο εικοσάλογος του γονιού…

 1. Επιβεβαιώστε πως το παιδί σας ξέρει πως είτε χάσει είτε κερδίσει εσείς το αγαπάτε.
 2. Να είστε και να παραμείνετε στη ζωή του εκείνο το πρόσωπο στο οποίο μπορεί να προσβλέπει πάντα για να έχει υποστήριξη.
 3. Προσπαθήστε να είστε πάντα ειλικρινείς με τους εαυτούς σας σε ότι αφορά στην αγωνιστική τους διάθεση, το αθλητικό τους πνεύμα και φυσικά το επίπεδο των ικανοτήτων τους.
 4. Να βοηθάτε το παιδί σας, αλλά να μην παριστάνετε τον προπονητή. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο πρέπει να είναι γι΄ αυτό να κατακλύζεται από συμβουλές και κριτικές.
 5. Διδάξτε του να απολαμβάνει τη συγκίνηση του συναγωνισμού, προσπαθώντας σταθερά να βελτιώνεται, να αντιμετωπίζει και να ξεπερνάει τα εμπόδια.
 6. Μην του λέτε ότι η νίκη δεν έχει σημασία, γιατί έχει σημασία και το γνωρίζει, όπως και εσείς άλλωστε.
 7. Βοηθήστε το να αναπτύξει μια υγιή αγωνιστική διάθεση, μια παρόρμηση για συναγωνισμό, για σκληρή και ίσως και επίπονη προσπάθεια, αλλά και για ψυχαγωγία.
 8. Προσπαθήστε να μη ζείτε τη ζωή σας δια μέσου του παιδιού σας. Είναι σίγουρα μια προέκταση σας, αλλά μη θεωρείτε δεδομένο πως νοιώθουν όπως νιώθατε εσείς ή ότι τελικά έχουν την ίδια νοοτροπία με εσάς.
 9. Μην ανταγωνίζεστε τον προπονητή του.
 10. Μην παίρνετε αυτόματα το μέρος του παιδιού σας εναντίον του προπονητή.
 11. Προσπαθήστε να το βοηθήσετε να καταλάβει πλήρως την αναγκαιότητα της πειθαρχίας, των κανόνων και των κανονισμών.
 12. Μην του λέτε ψέματα για τις ικανότητες του ως αθλητή. Αν είστε υπερπροστατευτικοί θα διαιωνίζετε τα προβλήματα.
 13. Γνωρίστε τους προπονητές των παιδιών σας. Έχει ξεχωριστή σημασία να συνδυάζουν επιστημονική κατάρτιση, μεγάλη εμπειρία σαν αθλητές και την ικανότητα του προπονητή παιδαγωγού.
 14. Ο προπονητής είναι -συνήθως – άνθρωπος με μεγάλη επιρροή στο παιδί σας. Για το λόγο αυτό πρέπει να γνωρίζετε τις αρχές και τις αξίες του, ώστε να μπορείτε να κρίνετε και φυσικά να αποφασίσετε αν θέλετε να τις μεταλαμπαδεύσει στο παιδί σας.
 15. Διδάξτε στα παιδιά σας τι σημαίνει κουράγιο. Κουράγιο είναι, ακόμα και αν φοβάσαι, να μάθεις να αγωνίζεσαι. Κουράγιο δεν είναι η αποβολή του φόβου. Είναι η υπέρβαση του.
 16. Η νίκη είναι ένας σημαντικός στόχος. Η νίκη, με οποιοδήποτε κόστος, είναι ηλιθιότητα.
 17. Μάθετε στο παιδί να σέβεται και να υπακούει όσους μοχθούν για το άθλημα, είτε είναι προπονητές, έφοροι, διαιτητές, κριτές κλπ. Ο σεβασμός και η πειθαρχία είναι συνήθεια που διδάσκεται. Δεν είναι έμφυτη.
 18. Διδάξτε στο παιδί σας να αναγνωρίζει στον άλλον το δικαίωμα του λάθους. Μπορεί και ο προπονητής και ο διαιτητής να κάνουν λάθη. Δεν έχουν πρόθεση όμως να αδικήσουν.
 19. Προστατέψτε το παιδί στην ψυχολογία αλλά και στην υγεία του. Μιλήστε με τους προπονητές αλλά και τους υπευθύνους της ομάδας για κάθε τι που απασχολεί το παιδί σε σχέση με το άθλημα και πέφτει στην αντίληψή σας. Να είστε σίγουροι ότι υπάρχει διάθεση για συνεργασία.
 20. Να θυμάστε πάντα πως αν τα παιδιά δεν διασκεδάζουν έχουμε χάσει όλο το νόημα του αθλητισμού.

Picture7 7

 

   

Αγώνες/Εκδηλώσεις  

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ -14/11, 20:35
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΙΜΟΥ
   

Αξίζει να δείτε  

Cis Button Left21Cis Button Right21
Picture5 5
Πρόγραμμα Προπονήσεων 2019-2020
Διαβάστε περισσότερα!
Afisa
Πληροφορίες Εγγραφών
Διαβάστε περισσότερα!
Traxoneslogo
Αποτελέσματα Λαχειοφόρου Αγοράς 2018
Διαβάστε περισσότερα!
   

Προπονήσεις  

   
© traxonesbc.gr - All Rights Reserved